Menu imprezowe

Menu imprezowe

Serdecznie zapraszamy do organizacji spotkań zarówno w gronie rodziny i przyjaciół, jak również w grupie pracowników i współpracowników w biznesie. Z naszej szerokiej oferty menu można skomponować własną symfonię smaków. Poniżej podane potrawy czekają, aby zostać wybrane przez Państwo dla uciechy zmysłów i podniebień.

+ 10 serwisu

Przystawki zimne

26 zł / 100 g

Carpaccio wołowe z suszonymi pomidorami, rucolą, parmezanem i oliwą

21 zł / 100 g

Carpaccio z łososia wędzonego serwowane na sałacie z cząstką cytryny

69zł / 1 kg

Deska mięs pieczystych - grillowana pierś kurczaka, pieczona golonka, grillowana karkówka, grillowana kiełbasa biała

79zł / 1 kg

Wędliny na desce - szynka, boczek rolowany, schab pieczony, kabanosy, salami, kiełbasa wędzona na zimno

85zł / 1 kg

Sery na desce z owocami - camembert, brie, ser wędzony, ser kozi, owoce

129 zł / 1 kg

Deska ryb wędzonych

49 zł / 1 kg

Deska świeżych warzyw z dipami - marchewka, seler naciowy, ogórek, kalarepa, papryka czerwona, dip czosnkowy, dip serowy

5 zł / 1 szt.

Jaja faszerowane musem szczypiorkowym

5 zł / 1 szt.

Jaja faszerowane musem łososiowym

5 zł / 1 szt.

Jaja faszerowane musem pieczarkowym

5 zł / 1 szt.

Jaja faszerowane musem z wędzonej ryby

7 z / 1 szt.

Jaja faszerowane kawiorem

17 zł / 100 g

Karp w galarecie

17 zł / 100 g

Karp po żydowsku

11 zł / 100 g

Kluski z makiem i rodzynkami w miodzie

11 zł / 100 g

Pasztet z mięsiwa na sałatach z konfiturą żurawinową

45 zł / ok. 350 g

strąg faszerowany cały

11 zł / 100 g

Ruloniki naleśnikowe faszerowane wędzonym łososiem

15 zł / 100 g

Ruloniki szynkowe faszerowane szparagami i sosem tatarskim

12 zł / 100 g

Ruloniki szynkowe faszerowane sałatką warzywną

10 zł / 100 g

Różyczki z wędzonego łososia faszerowane musem serowo-cytrynowym

15 zł / 100 g

Różyczki z wędzonego łososia faszerowane kawiorem

10 zł / 100 g

Ryba po grecku

17 zł / 100 g

Schab faszerowany po warszawsku w galarecie

220 zł / 1 szt.

Sandacz faszerowany podawany w całości ok.1,5kg

150 zł / 1 szt.

Szczupak faszerowany podawany w całości ok. 2kg

18 zł / 300 g

Staropolskie nóżki wieprzowe z siekanymi kapeluszami borowików i domowym chrzanem

19 zł / 200 g

Śledź na ciemnym pieczywie z cebulką i duszoną śliwką

9 zł / 100 g

Śledź Matjas w śmietanie z cebulką, jabłkiem i cytryną

9 zł / 100 g

Śledź Matjas w oliwie z cebulką

9 zł / 100 g

Śledź Matjas w żurawinie i czerwonym winie z cebulką

9 zł / 100 g

Śledzik po kaszubsku

 

Tatar z śledzia na kromce razowego chleba

21 zł / 100 g

Tatar z łososia z cebulką, grzybkami i ogórkiem

25 zł / 100 g

Tatar po Polsku ze szprotką i tradycyjnymi dodatkami

10 zł / 100 g

Tymbaliki drobiowe z warzywami

Przekąski i dodatki

7 zł / 1 szt.

Carpaccio wołowe na chrupiącym toście

7 zł / 1 szt.

Crostini gruszką i kozim serem

7 zł / 1 szt.

Crostini z wędzonym kurczakiem i mango

12 zł / 3 szt.

Cykoria faszerowana musami – łososiowym, jajecznym i krabowym

4 zł / 1 szt.

Kanapki dekoracyjne z pieczywa mieszanego z wędliną, warzywami, serem, tuńczykiem i jajkiem

10 zł / 10 szt.

Koreczki serowo-śledziowe

11 zł / 10 szt.

Koreczki warzywne z wędliną

15 zł / 10 szt.

Koreczki z sera koziego i winogron

20 zł / 10 szt.

Tartinki z pieczywa mieszanego z kawiorem, łososiem i anchois

20 zł / 10 szt

Tartinki z pieczywa mieszanego z wędliną, serem i warzywami

29 zł / 500 g

Marynaty – patison, ogórki, dynia, grzybki, cebulka, papryka, oliwki

12 zł / 100 g

Melon owinięty szynką parmeńską

26 zł / 10 szt.

Mini szaszłyki z sera mozzarella i pomidorów koktajlowych

8 zł / 1 szt.

Mus z wątróbki z koniakiem na grzańce z jasnego pieczywa

22 zł / 500 g

Smalec ze skwarkami serwowany w garncu

9 zł / 100 g

Tatar ze śledzia na łódeczce ziemniaczanej

5 zł / 1 szt.

Włoskie salami z oliwkami na ciabacie

4 zł / 1 osoba

Pieczywo mieszane, masło

Sałatki

19 zł / 100 g

Blueritta – sałatka z rukoli, sera pleśniowego, suszonych pomidorów, pomidorków cherry, owocu granatu oraz pestek i oliwy z pestek dyni

9 zł / 150 g

Bukiet sałat z kremem balsamicznym i grzankami z kozim serem

7 zł / 150 g

Bukiet sałat z migdałami, kiełkami i prażonymi pestkami dyni z dodatkiem sosu vinegrette

8 zł / 150 g

Mix świeżych warzyw na sałacie – ogórek, pomidor, rzodkiewka, cebulką

11 zł / 150 g

Mozaika z warzyw prowansalskich z Pesto i kremem balsamicznym

18 zł / 150 g

Mozaika z warzyw prowansalskich zapiekanych z serem kozim

10 zł / 1 szt.

Pomidory faszerowane sałatką z tuńczyka

10 z / 1 szt.

Pomidory faszerowane sałatką warzywną

10 zł / 150 g

Sałata rzymska z dresingiem cesarskim, parmezanem i grillowaną piersią kurczaka

10 zł / 150 g

Sałatka Caprese włoskie z pomidorów i sera mozzarella i bazylii

15 zł / 150 g

Sałata z cykorii, sera pleśniowego, gruszki oraz prażonych orzechów

16 zł / 150 g

Sałatka Caprese toskańskie z pomidorów, bakłażana i cukinii

9 zł / 150 g

Sałatka grecka z serem feta i oliwkami

8 zł / 150 g

Sałatka hawajska z ryżem, ananasem, kukurydzą i wędzonym kurczakiem

8 zł / 150 g

Sałatka nicejska z zieloną fasolką szparagową, jajkiem, tuńczykiem i sosem vinegrette

12 zł / 150 g

Sałatka owocowa z dresingiem malinowym i koniakiem

7 zł / 150 g

Sałatka staropolska z gotowanych warzyw z sosem majonezowym

9 zł / 150 g

Sałatka z grillowanym kurczakiem i sosem kaparowym

12 zł / 150 g

Sałatka ze świeżego szpinaku z jajkiem i chrustem boczkowym, grzankami, parmezanem polana dresingiem czosnkowym

12 zł / 150 g

Sałatka włoska z koprem, wędzonym łososiem i awokado

9 zł / 150 g

Sałatka hiszpańska z tuńczykiem, papryką i czarnymi oliwkami

Przystawki gorące

23 zł / 200 g

Bakłażan faszerowany mięsem i warzywami polany pikantnym sosem bazyliowo – pomidorowym

18 zł / 200 g

Boef Strogonof podawany z pieczywem

6 zł / 1 szt.

Broschetta z ananasa i szynki

6 zł / 1 szt.

Broschetta z duszonymi pomidorami i bazylią

6 zł / 1 szt.

Broschetta z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi

6 zł / 1 szt.

Broschetta z polędwicą wołową i rucolą

14 zł / 150 g

Camembert smażony w panierce podawany z żurawiną

195 zł / 1 szt.

Gęś faszerowana wątróbkami, podgrzybkami i kaszą gryczaną (0k.4kg – danie na 6 osób)

85 zł / 1 szt.

Kaczka pieczona cała faszerowana jabłkami z sosem żurawinowym

7 zł / 100 g

Kapusta wigilijna z grzybami leśnymi

25 zł / 200 g

Krewetki smażone na maśle z chili podane na rucoli

10 zł / 100 g

Quiche Lorraine

12 zł / 100 g

Quiche z gruszką i serem pleśniowym

13 zł / 100 g

Quiche z suszonymi pomidorami

25 zł / 200 g

Mule gotowane w rosole z selerem naciowym, serwowane z bagietką

12 zł / 120 g

Oscypek z grilla na postumencie z sałaty okraszonej sosem ziołowym

23 zł / 200 g

Papryka faszerowana warzywami oraz kawałkami kurczaka zapiekana w piecu

15 zł / 150 g

Pieczarki po prowansalsku całe zapiekane z cebulką i boczkiem na białym winie

14 zł / 10 szt.

Pierogowy mix – ruskie, z mięsem, z kapusta i grzybami

800 zł / ok. 12 kg

Prosię pieczone całe, faszerowane kaszą z wątróbkami, podawane z jabłkami majerankowymi

950 zł / ok. 15 kg

Prosię pieczone całe, luzowane z kości, faszerowane polędwiczkami wieprzowymi, podawane z jabłkami majerankowymi

16 zł / 150 g

Przekładaniec z grillowanego bakłażana z serem kozim i pomidorem oraz sosem balsamicznym

15 zł / 10 szt.

Roladki boczkowe ze śliwką

16 zł / 5 szt.

Sataye z kurczaka w curry

16 zł / 5 szt.

Sataye z kurczaka w sezamie podawane na szpadkach

12 zł / 10 szt.

Smażone krążki cebulowe w cieście podawane z sosem meksykańskim

16 zł / 5 szt.

Szaszłyki mini – z piersi kurczaka, ananasa i papryki

11 zł / 100 g

Tiftele z indyka w sosie koperkowym

Zupy

9 zł
250 g / 1 szt.

Barszcz biały z jajkiem

12 zł
250 g / 100 g

Barszcz czerwony podawany z uszkami z grzybami leśnymi

12 zł
250 g / 100 g

Barszcz czerwony podawany z pasztecikiem pieczarkowym

8 zł
250g / 1 szt.

Chłodnik litewski z jajkiem

12 zł
300 g / 100 g

Flaczki wołowe z pieczywem

10 zł
250 g / 50 g

Francuska zupa cebulowa z grzanką z serem

12 zł
250 g / 50g

Krem z borowików z grzankami

8 zł
250 g / 50g

Krem z brokuł z grzankami

11 zł
250 g / 50g

Krem z dyni z grzankami czosnkowymi (zupa sezonowa)

9 zł
250 g / 50g

Krem z kalafiora z grzanką z serem

8 zł
250 g / 30g

Krem z pomidorów ze śmietanką z Pesto

8 zł / 250 g

Krem z pora i ziemniaków na wędzonce

9 zł / 250 g

Krem z selera aromatyzowany esencją truflową

10 zł / 250 g

Krem z soczewicy z wędzoną papryką

11 zł / 250 g

Krem z zielonego groszku z julliene z mięty

8 zł
200 g / 100 g

Rosół drobiowy z makaronem

11 zł / 250 g

Toskańskie Minestrone

12 zł
200 g / 100 g

Zupa grzybowa z łazankami

11 zł / 250 g

Żurek z jajkiem i kiełbasą

Dania główne - drób

29 zł
200 g / 100 g / 100 g

Kotlet de volaile z frytkami i bukietem surówek

29 zł
160 g / 100 g / 100 g

Pierś z kurczaka panierowana smażona podawana z ziemniakami puree i bukietem surówek

32 zł
150 g / 100 g / 100 g / 100 g

Pierś z kurczaka grillowana w sosie kurkowym z ziemniakami puree i bukietem warzyw z wody

36 zł
150 g / 20 g / 100 g / 50 g

Grillowana pierś kurczaka zawijana w boczek na puree ziemniaczanym z sosem z grzybów leśnych i oliwy

32 zł
150 g / 60 g / 100 g / 100 g

Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem z serem feta z ziemniakami pure i bukietem surówek

36 zł
150 g / 50 g / 50 g / 100 g

Roladki z piersi kurczaka z meozzarella, szpinakiem i suszonymi pomidorami na musie pomidorowo-bazyliowym, z ziemniakami puree

38 zł
1/2 szt. / 100 g / 100 g

Kaczka pieczona z jabłkami z żurawiną, ziemniakami opiekanymi i buraczkami zasmażanymi

30 zł
1 szt. / 100 g / 100 g

Udko z kurczaka faszerowane z ziemniakami opiekanymi oraz surówka

Dania główne - wieprzowina

29 zł
150 g / 100 g / 100 g

Kotlet schabowy panierowany podawany z puree i kapustą zasmażaną

34 zł
150 g / 80 g / 100 g / 100 g

Karkówka Kasztelana z grilla z sosem staroświeckim podawana z grillowanym boczkiem cebulką i pieczarką oraz z ziemniakami puree i buraczkami zasmażanymi

36 zł
300 g / 100 g / 100 g

Żeberka pieczone w marynacie ziołowej podawane na kapuście zasmażanej z boczkiem oraz ziemniakami opiekanymi

36 zł
150 g / 80 g / 100 g

Polędwiczka Starowiejska w sosie winno-śmietanowym podawana z ryżowymi placuszkami

37 zł
150 g / 80 g / 100 g / 100 g

Polędwiczki wieprzowe faszerowane morelami podawane z sosem pieczeniowo-morelowym oraz ziemniakami puree i fasolką szparagową

38 zł
500 g / 100 g / 100 g

Polędwiczki wieprzowe faszerowane morelami podawane z sosem pieczeniowo-morelowym oraz ziemniakami puree i fasolką szparagową

38 zł
50 g / 80 g / 100 g / 100 g

Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym, ziemniakami puree i sałata z dresingiem polskim

39 zł
200 g / 80 g / 100 g / 100 g

Schab faszerowany pasztetem drobiowym podawany z sosem knyszyńskim na bazie wędzonego czosnku, kluskami śląskimi i buraczkami zasmażanymi

39 zł
200 g / 80 g / 100 g / 100 g

Schab pieczony ze śliwką w sosie żurawinowym z ziemniakami puree i warzywami z wody

33 zł
150 g / 100 g / 100 g

Stek wieprzowy panierowany w mące z duszona cebulka podany z ziemniakami puree i surówką

Dania główne - wołowina

36 zł
150 g / 80 g / 100 g / 100 g

Zrazy zawijane w sosie pieczeniowym podawane z kaszą gryczaną z boczkiem i cebulką oraz buraczkami glazurowanymi

35 zł
150 g / 80 g / 100 g / 80 g

Sztuka mięsa z sosem ziemniaczano-chrzanowym podawana z kopytkami i gotowanymi brokułami

35 zł
150 g / 50 g / 100 g / 100 g

Befsztyk siekany smażony z cebulką podawany z ziemniakami puree i bukietem surówek

42 zł
150 g / 80 g / 100 g / 100 g

Pieczeń reńska z sosem rodzynkowo-razowym podawana z kopytkami oraz surówką z selera z rodzynkami

49 zł
200 g / 100 g / 50 g

Szatobriand z polędwicy wołowej z pieprzem i wiórkami masła podawany z ziemniakami opiekanymi i sałatą masłową

36 zł
200 g / 100 g / 100 g

Bryzol wołowy z duszona cebulka i pieczarkami podany z ziemniakami puree i buraczkami

Dania główne - cielęcina

38 zł
150 g / 100 g

Eskalopki cielęce a'la Maitre D'Hotel podawane ze śliwkami w cieście naleśnikowym

38 zł
150 g / 80 g / 100 g / 100 g

Eskalopki cielęce z sosem śmietanowo-kaparowym z cebulką szarotką z ziemniakami puree i bukietem warzyw z wody

38zł
150 g / 60 g / 100 g / 80 g

Sznycle cielęce z sosem kiwi podawane z ziemniakami puree oraz marchewką glazurowaną

49 zł
150 g / 100 g / 100 g / 80 g

Eskalopki cielęce zawinięte w szynkę Parmeńską z listkiem szałwii podane na duszonych warzywach z ziemniaczanymi kopytkami i delikatnym sosem pomidorowym

Dania główne - jagnięcina

45 zł
150 g / 100 g / 100 g

Kotleciki jagnięce z kostką grillowane z miodem, podawane z puree ziemniaczanym i sałata z dresingiem ziołowym

43 zł
150 g / 150 g

Udziec jagnięcy w sosie czosnkowym z duszonymi warzywami i limonką

Dania główne - ryby

30 zł
180 g / 100 g / 50 g

Panierowany filet z tilapii z ryżem i bukietem surówek

31 zł
150 g / 50 g / 100 g / 100 g

Filet z soli w sosie cytrynowym podawany z duetem ryżowym i bukietem warzyw z wody

35 zł
150 g / 50 g / 100 g / 100 g

Filet z dorsza w sosie beszamelowym z ziemniakami gratine i sałatką z pomidorów

35 zł
 150 g / 60 g / 100 g / 100 g

Karp smażony z sosem borowikowym z ziemniakami z wody i bukietem surówek

36 zł
150 g / 60 g / 60 g / 100 g

Filet z sandacza na duszonym koprze włoskim z anyżowym sosem Pernod i ryżem jaśminowym

38 zł
150 g / 50 g / 100 g / 100 g

Dzwonko z łososia grillowane podawany z sosem koperkowym, ziemniakami puree i bukietem warzyw z wody

39 zł
200 g / 100 g / 50 g

Dorada pieczona podawana z ziemniakami z wody i sałatą z sosem vinegrette

38 zł
150 g / 100 g / 100 g

Pstrąg z rusztu podawany z frytkami i bukietem surówek

Dania główne - jarskie

24 zł
50g / 150g

Fantazja jarzynowa – sadzone jajko podawane na postumencie z bukietu warzyw gotowanych na parze

24 zł
150g / 50g / 100g / 100g

Kotlet Żuławski z żółtego sera smażony w chrupiącej panierce podawany z sosem pomidorowym, frytkami oraz bukietem surówek

24 zł
150g / 100g / 50g 

Grillowane warzywa z kuskusem i sosem pomidorowym

Dania główne - grill węglowy

38 zł / po 1 szt.

Zestaw mięs: karkówka, kiełbasa biała, kaszanka, filet z kurczaka

49 zł / po 1 szt.

Zestaw ryb: pstrąg, dorada, roladki z pangi

10 zł / po 1 szt.

Zestaw warzyw: ziemniaki pieczone całe, grillowane w plastrach – papryka, cukinia, bakłażan

6 zł / 3 szt.

Pieczarki faszerowane z serem i natką pietruszki

33 zł / po 1 szt.

Zestaw owoców: gruszka w miodzie, banan w czekoladzie, ananas

10 zł / po 20 g

Zestaw sosów: czosnkowy, bbq, musztardowy, serowy, śliwkowy

Desery serwowane

10 zł / 120 g

Gratin z owoców leśnych z sosem waniliowym i kulką lodów waniliowych

12 zł / 200 g

abłko zapiekane w cieście francuskim nadziewane orzechami włoskimi z sosem Calvados

12 zł / 120 g

Krem Brulle waniliowy lub pomarańczowy

12 zł / 100 g

Mus czekoladowy z sosem szałwiowym

12 zł / 100 g

Mus czekoladowy z zielonym pieprzem

12 zł / 100 g

Mus z białej czekolady z płatkami migdałów

8 zł / 100 g

Panna Cotta z nutą cytrynowo-waniliową z sosem truskawkowym

12 zł / 120 g

Puchar lodów z polewą czekoladową, migdałami i bitą śmietaną

10 zł / 180 g

Puszyste Tiramisu na bazie Mascarpone i biszkoptów z nutą Amaretto

10 zł / 120 g

Staropolska szarlotka z cynamonem, podana z kulką lodów waniliowych

18 zł / 150 g

Tort bezowy Pavlova z kremem Mascarpone, kroplą Cointreau i świeżymi owocami

Bufet słodki

150 zł / 2.5 kg

Patera ciast – sernik, szarlotka, makowiec, strucla, snikers, czekoladowe

90 zł / 2.5 kg

Patera owoców – ananas, winogrona, pomarańcze, mandarynki, kiwi, brzoskwinie, banany, jabłka, gruszki, sezonowe owoce

70 zł / 1 kg

Tort śmietankowy z owocami

10 zł / 1 szt.

Babeczka z kruchego ciasta z owocami i bitą śmietaną

45 zł / 1 kg

Sernik wiedeński

45 zł / 1 kg

Puszyste ciasto truskawkowe z galaretką

50 zł / 1 szt.

Tarta z owocami

35 zł / 10 szt.

Owoce w czekoladzie

250 zł / 1 szt.

Fontanna wedlowskiej czekolady serwowana z owocami do foude (fontanna mała dla 20 osób)

800 zł / 1 szt.

Fontanna wedlowskiej czekolady serwowana z owocami do foude (fontanna duża dla 100 osób)

Napoje gorące

6 zł / 100 ml

Kawa z ekspresu, śmietanka, cukier

6 zł / 100 ml

Herbata, cytryna, cukier

7 zł / 100 ml

Gorąca czekolada

9 zł / 200 ml

Grzane wino

6 zł / 200 ml

Barszcz czerwony czysty

Napoje zimne

14 zł / 1 l

Soki owocowe - jabłkowy, pomarańczowy, czarna porzeczka - dzban

10 zł / 1 l

Woda niegazowana z cytryną – dzban

14 zł / 1 l

Pepsi-Cola, Mirinda, 7up

12 zł / 1 l

Kompot z suszu

Alkohole

32 zł / 1 l

Wino czerwone, półwytrawne

32 zł / 1 l

Wino białe, półwytrawne

59 zł / 0.75 l

Wino musujące - Prosecco Frizzante Spago

45 zł / 0.5 l

Wódka Wyborowa

59 zł / 0.5 l

Wódka Finlandia

59 zł / 0.5 l

Wódka Absolut

89 zł / 0.5 l

Johny Walker Red

360 zł / 1 szt.

Piwo beczkowe - 30 l rollbar

20 zł / 0.5 l

Alkohol własny - „korkowe”

Płatności można regulować gotówką, kartą kredytową, bonami żywieniowymi lub przelewem. Wystawiamy Faktury VAT na usługi gastronomiczne, kateringowe, marketingowe, wynajem sali

Serdecznie zapraszamy do organizacji imprez firmowych zarówno w naszej restauracji w Warszawie, plenerze lub w siedzibie Państwa firmy. Specjalnie przygotowujemy indywidualne wyceny menu – od 40 zł/osobę do ... według życzeń i apetytu.

Nasi kucharze stworzą wyśmienite zimne przekąski serwowane na półmiskach oraz dania gorące w podgrzewaczach. W okresie Świąt Wielkanocy i Świąt Bożego Narodzenia przygotowujemy specjały kuchni polskiej wprost na świąteczny stół. W tych okresach prosimy zapoznać się naszymi specjalnymi ofertami na świąteczne potrawy.

Zachęcamy również do skorzystania z usług naszego florysty, który tworzy dla Państwa wspaniałe bukiety i kompozycje kwiatowe. Studio Florystyczne „La Fiori”, Magdalena Kaczmarczyk tel.: +48 503 776 722, www.lafiori.pl.

Restauracja Staroświecka współpracuje również z grupami artystów i muzyków, którzy mogą uatrakcyjnić lub poprowadzić dowolną imprezę. Istnieje możliwość wypożyczenia namiotów, parasoli oraz zestawów stołów i krzeseł, sceny wraz z nagłośnieniem i oświetleniem. Zapewniamy również opcję cateringu na terenie całej Warszawy.

Nasi kelnerzy i barmani profesjonalnie obsłużą każde przyjęcie w dowolnie wybranym przez Państwa miejscu i czasie. Nasze doświadczenie to obsługa zarówno bankietów o wysokim standardzie na kilkaset osób, jak i przyjęć grillowych w plenerze na kilka tysięcy. Obsługiwaliśmy również domowe przyjęcia z pełnymi usługami kucharza, barmana i kelnerów zarówno w domu, jak i w ogrodzie. Po szczegóły serdecznie zapraszamy do naszej restauracji z kuchnią polską i europejską na warszawskim Ursynowie.